Punctele arabice

Punctele arabice au fost puse in evidenta de catre arabi si ele reprezinta ipostaze sensibile ale temei, ale caror actiuni se regasesc mai mult la nivel interior (inconstient). Un punct se calculeaza dupa relatia ce exista intre doua planete semnificative pentru un anumit domeniu al existentei, in raport Ascendentul. punctul este un indice de relatie, aratand in ce moment al ciclului lor sunt doua planete, si care este scopul relatiei lor in momentul nasterii individului.

            In afara acestor puncte pe care le putem numi mobile (in functie de pozitia Ascendentului si a planetelor in astrograma fiecarei fiinte), mai exista si elemente fixe (sau relativ fixe) plasate pe cercul zodiacal, cum ar fi stelele fixedar si alte elemente de provenienta mai noua. Asfel, de un interes crescand crescand se bucura printre astrologii contemporani descoperirea recenta a doua centre cosmice, care – dupa ce au fost aplicate la studiul mai multor horoscoape – se pare ca au o influenta relevantaasupra anumitor evenimente majore de pe Terra. Despre ce este vorba ?

            Centrul galactic (C.G.) Asa cum Terra descrie o miscare de revolutie in jurul Soarelui, tot astfel Soarele cu intregul sau sistem, deci cu noi toti, se roteste cu o viteza de 1000 km /s in jurul Centrului Galaxiei din care face parte (Calea Laptelui), implinindu-si miscarea de revolutie, adica un “an solar”, in circa 220 -240 milioane de ani terestri. Deplasarea anuala a CG proiectat pe cercul zodiacal este de 50,5253” el gasindu-se in noiembrie 1996 la 26° 48’ 32” in Sagetator.

            Din analizele intreprinse pana acum reiese ca CG intruchipeaza un plan superior al principiului solar, un izvor de invataminte si informatii pentru “celulele solare“ printre care se numara si Soarele nostru. Dupa cum se exprima Ch. Harvey (vicepresedite al Facultatii de Studii Astrologice din Anglia), CG exprima “decizia luata in domeniul transcendentului privitor la menirea intregii omeniri, astfel incat el constituie un izvor pentru noi de niveluri ale inspiratiei si intelegerii umane”. Aceste idei sunt modulate si revarsate in planul sistemului nostru solar mai ales atunci cand planetele exterioare Terrei (Marte, Jupiter,Saturn,Uranus, Neptun, Pluton si planetoidul Chiron) formeaza conjunctii sau alte aspecte principale la CG (cu un orbis foarte strans, de maxim 2°). Si Harveyda o serie de exemple de-a dreptul uluitoare , dintre care vom cita unul singur, tocmai pentru a arata cum influenteaza el simultan atat destinul individual, cat si pe cel al intregii umanitati. Marele fizician Werner von Braun – cel care aproape de unul singur a facut posibila din punct de vedere stiintific transportarea unui om pe Luna – s-a nascut cu o conjunctie foarte sransa la Ascendent intr Pluton si Marte (in Gemeni), in opozitie cu CG, peste care cadea exact  Descendentul horoscopului sau natal. Iar la nasterea lui Armstrong , omul care a facut intr-adevar primul pas pe satelitul Terrei, Luna se afla in conjunctie perfecta (infimul orbis de 1’) cu CG.

            Centrul Supragalactic (CSG) Dar galaxia noastra apartine unei “Supragalaxii” (conglomerat de galaxii, numit in limbaj de specialitate cluster). In 1983, centrul acesteia se afla la 1°33’ Balanta. Socotind ca CSG se deplaseaza 50,03” pe an, inseamna ca in 1996 el s-a aflat la 1°43’50,3”Balanta. Dupa acum arata tot Charles Harvey, acest centru supragalactic poate fi considerat ca “o forta care actioneaza pe termen lung asupra constiintei colective a omenirii, conducand-o spre o intelegere a naturii lucrurilor din ce in ce mai inalta si mai profunda”. Autorul da mai multe exemple, aratand , printre altele, ca aterizarea lui Armstrong pe Luna a avut loc exact in momentul care o stransa conjunctie intre Jupiter si Uranus avea loc la 00°40’Balanta, deci la numai cateva minute de CSG.

            Revenind la punctele arabice, sa interpretam unele dintre acestea (pe cele care sunt corelate cu ocultismul, cu spiritualitatea).

            1. Punctul de astrologie (P.A.)

            Se calculeaza dupa formula : P.A. = Asc + Mercur – Uranus

           

P.A. in semne

 

            P.A. in Berbec

            Persoana se poate identifica cu astrologia (“eu sunt astrolog”) si o poate sustine intr-o maniera foarte combativa, dinamica. Poate deveni liderul unui grup sau organizatii astrologice, poate initia noi modalitati de interpretare sau de utilizare a astrologiei. Poate face astrologia utila pentru domeniul militar sau sportiv. Apare dorinta de a intra in competitie cu alti astrologi.

            P.A. in Taur

            Cel cu aceasta pozitie doreste sa obtina avantaje materiale, practice prin intermediul astrologiei. Poate apare un gen de posesivitate fata de propria cunoastere astrologica. cei care fac predictii financiare pe baza tranzitelor astrale (recomandari de a juca anumita numere la loterie, de a face anumite speculatii la bursa etc) pot avea aceasta pozitie.

            P.A. in Gemeni

            Aduce o mare curiozitate in raport cu astrologia si, consecutiv, interesul de a citi, de a asimila multe informatii pe aceasta tema apare posibilitatea de a scrie lucrari de astrologie, sau de a populariza aceasta stiinta prin mass-media. Totusi, modul in care persoana va percepe si va apica astrologia (in cazul in care nu este total scptica) va fi rlativ superficial, lipsind o aprofundare reala (accentul cazand pe mediatizare, specific Gemenilor. Posibila  apartenenta la un cerc de astrologie.

            P.A. in Rac

            Indica o mare receptivitate fata de astrologie. Persoana cauta mai ales sa intuiasca, sa simta, sa perceapa subtil (la modul emotional) energiile astrale (fiind mai putin preocupata sa comunice ceea ce simte). Poate apare o preocupare pentru datele astrologice traditionale,vechi, pentru istoria si originile astrologiei.

            P.A. in Leu

            Aduce o preocupare activa pentru aceasta stiinta oculta, care poate fi folosita ca un mijloc pentru afirmarea, pentru obtinerea stralucirii personale. Persoana poate deveni liderul unui grup puternic, cunoscut, de astrologie. Poate apare dorinta de a face din astrologie un spectacol deosebit, menit de a-i impresiona pe ceilalti.

            P.A. in Fecioara

            Daca persoana nu manifesta scepticism, reticenta, rezerva fata de astrologie, atunci va fi, probabil, preocupata de analiza astrologica minutioasa (bazata pe calcule foarte precise ale diferitelor pozitii planetare). Putem vorbi despre tendinta de a da o orientare pragmatica astrologiei (semn de pamant) si de un interes sporit fata de astrologia medicala.

            P.A. in Balanta

            Indica o posibila apartenenta la un grup de astrologie. Persoana poate fi mai atrasa de astrologia relationala (si de a-si realiza o agentie matrimoniala pe aceasta baza). Un astfel de astrolog se consiliaza mult cu alti colegi de breasla, inainte de a da un verdict.

            P.A. in Scorpion

            In acest caz, putem vorbi despre un interes sporit fata de astrologia esoterica. Persoana poate studia conexiunile astrologiei cu magia, alchimia, tantrismul (sau doar erotismul), si poate folosi toate aceste date in scopul transformarii interioare. Tendinta de a pastra secreta propria cunoastere astrologica este puternica.

            P.A. in Sagetator

            Indica nevoia de a intelege resorturile profunde ale astrologiei, si de a folosi aceste notiuni in scopul evolutiei spirituale.Persoana poate ajunge la maiestrie in astrologie, devenind un profesor, un instructor in domeniu.Poate aduce contacte cu astrologi din alte tari, accesul la lucrari in limbi straine, tendita de a propaga cu multa expansivitate aceasta stiinta. Persoana poate ajunge la o viziune de ansamblu foarte profunda asupra astrologiei.

            P.A. in Capricorn

            Indica preocuparea de a folosi astrologia intr-un mod practic, eficient (in plan material-financiar). Aceasta poate fi persoana care tine cont de toate predictiile astrale corecte, programandu-si cu intelepciune actiunile, pentru a obtine maximum de rezultate benefice. Uneori, viziunea asupra astrologiei este conservatoare, sau exista scepticism, reticenta in aceasta directie. Alteori este vorba despre conducatorul unui grup astrologic.

            P.A. in Varsator

            Putem spune ca P.A. este in acest caz “in domiciliu“. Persoana va fi preocupatade studii de astrologie moderna sau de astrologia mondiala. Inventivitate, intuitie, originalitate in conceptia si practica astrologica.Cel cu aceasta pozitie poate corela astrologia cu parapsihologia sau studiul fenomenelor paranormale, obtinand concluzii interesante.

            P.A. in Pesti    

            Indica un interes pentru aspectele esoterice ale astrologiei. Nativii pot aborda acest domeniu cu sensibilitate cu o receptivitate speciala, manifestand o mare credinta fata de aceste notiuni. Apare o oscilatie intre a pastra secrete aceste cunostinte si ale darui, cu generozitate, tuturor.

 

P.A. in case

            P.A. in casa a I-a:

            Mai ales in cazul in care P.A. este conjunct cu Asc., nativul va avea tendinta sa se identifice cu astrologia, sa o anexeze imaginii sale personale. Putem vorbi despre liderul unui grup de astrologie, despre un deschizator de drumuri in domeniu.

            P.A. in clasa a II-a:

            Aduce posibilitatea efectiva de a cistiga bani prin intermediul astrologieisi, in timp, de a acumula valori material-financiare in acest

mod.

            P.A. in casa a III-a:

            Aduce interes pentru studiul astrologiei, pentru a citi sau a scrie

carti sau alte materiale in domeniu.Persoana poate populariza astrologia prin mass-media.Participare la un grup astrologic.

            P.A. in casa a IV-a:

            Aduce un interes pentru cunoasterea istoriei si traditiilor astrologice si o importanta receptivitate fata de acest domeniu. Per-

soana poate insista asupra traditiei astrologice a natiunii sale (astrologie araba, chineza, azteca, cabalistica, celtica). Preocuparile artistice pot apare catre sfirsitul vietii.

            P.A. in casa a V-a:

            Poate indica un astrolog deosobit de creativ, care realizeaza corelatii intre astrologie si viata afectiva, erotism, domeniul artistic,

educatia copiilor.

            P.A. in casa a VI-a:

            Indica o inclinatie catre astrologia analitica(accentul cazind pe

elementul de precizie) si astrologia madicala. Persoana poate pune cunostintele sale astrologice in serviciul celorlalti oameni.

            P.A. in casa a VII-a:

            Indica o posibila folosire a astrologiei pentru o mai buna integrare sociala si pentru a realiza o relatie de cuplu cit mai armonioasa (prin astrologie, persoana poate sa-i cunoasca mai bine pe ceilalti si stie cum sa-i abordeze).

            P.A. in casa a VIII-a:

            Indica reocuparea de a corela astrologia cu toate celelalte do-

menii ale ocultismului, cu erotismul, moartea, esoterismul si parapsihologia. Persoana poate primi initieri secrete in domenii ocul-

te, conexe cu astrologia. Stinta astrologica il poate ajuta sa se transforme.

            P.A. in casa a IX-a:

            Indica o persoana care poate folosi astrologia in scopul evolutiei spirituale, poate participa la congrese internationale de astrologie. Posibil studiu al unor lucrari de astrologie in limbi straine contacte cu persoane din strainatate preocupate de astrologie.Motivul poate fi sau deveni un instructor (profesor) in acest domeniu (eventual in cadrul unei institutii de invatamint superior).

            P.A. in casa a X-a:

            Indica o persoana care poate face cariera in astrologie (intemeietorul unei fundatii sau organizatii de profil). Uneori, nativul poate folosi astrologia in cariera profesionala sau politica (vezi presedintele SUA, Ronald Reagan, sau presedintele rus, Boris Eltin cu celebra Djuna; in Evul Mediu, orice rege care se respecta avea un astrolog). Daca P.A. este conjunct cu M.C., persoana poate avea o imagine publica de astrolog, eventual cu o anumita notorietate (vezi in Romania, Gabriel Mihailovici sau Urania).

            P.A. in casa a XI- a

            Indica apartenenta la un grup  astrologic sau o persoana  care are prieteni astrologi. Uneori poate fi vorba despre apartenenta la o organizatie astrologica avind proiecte pe termen lung, preocupari indeosebi pentru astrologia mondiala sau previzionala.

            P.A. in casa a XII- a

            Aduce o preocupare pentru aspectele esoterice ale astrologiei. Nativii pastreaza secret interesul lor pentru acest domeniu. Uneori, dusmani ascunsi in rindul astrologilor. Posibile preocupari pentru astrologia medicala sau magica (vezi Picatrix).

            Conjunctiile P.A.

 

            Soare conjunctie P.A.

            Indica un interes activ pentru astrologie, tendinta persoanei de a se identifica cu acest domeniu, care-i poate aduce stralucire, celebritate. Posibil lider al unui grup sau fundatii astrologice.

            Luna conjunctie P.A.

            Indica o mare receptivitate fata de astrologie. Eventual o buna  capacitate de a “simti” sau de a intui ceea ce tine de aceasta  stiinta.

            Mercur conjunctie P.A.

            Aduce interesul mental fata de astrologie . Persoana este inclinata sa scrie, sa citeasca, sa vehiculeze informatii pe aceasta tema (dorinta de a comunica pe teme de astrologie, de a mediatiza domeniul, de a tine conferinte etc.).

            Venus conjunctie P.A.

            Indica un interes pentru astrologia relationala sau astrologia financiara (si beneficiile practice ale astrologiei). In functie de casa, aduce posibilitatea  de a castiga bani prin astrologie .

            Marte conjunctie P.A.

            Poate fi vorba despre liderul unui grup de astrologie. Persoana  se preocupa de aceasta stiinta  intr-un mod dinamic, activ, combativ ( eventual preocupari pentru a folosi astrologia  in domeniile sportiv si militar ).

            Jupiter conjunctie P.A

            Aduce tendinta de a intelege profund astrologia, de a identifica principiile ei cu propria filozofie  de viata , de a-i  invata pe ceilalti astrologie. Calatorii in strainatate, studii sau contacte cu strainii  motivate de  astrologie.

            Saturn conjunctie P.A.

            Persoana este fie sceptica in raport  cu astrologia , fie poate fi avida  de informatii din acest domeniu. Tendinta de a face cariera astrologica, de a intemeia sau participa la fundatii (organizatii de profil ).

            Uranus conjunctie P.A

            Indica un astrolog original, inventiv, cu o viziune moderna. Preocupari pentru astrologia mondiala, grupuri de astrologie, popularizarea domeniului.

            Neptun conjunctie P.A.

            Indica interes pentru astrologia esoterica sau studii stranii, uneori mirobolante, in domeniu. Interes pentru corelarea astrologiei cu domenii ca misticismul, ocultismul, medicina, farmacologia ( vezi corelatii plante- planete).

            Pluton conjunctie P.A.

            Preocupari profunde pentru astrologia esoterica, pentru aspectele cele mai secrete, mai profunde ale domeniului (exemplu: corelatiile zodii- posturi sexuale din cartile lui Nik Douglas sau corelatiile parfumuri-planete din “Magia sexualis” de Randolph ).

Reclame
Published in: on septembrie 10, 2008 at 8:50 am  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://informatiiutile.wordpress.com/2008/09/10/punctele-arabice/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: