LEGILE UNIVERSALE (Principiile Adevărului)

1. LEGEA MENTALISMULUI:

Totul este spirit, Universul este mental.

Această lege explică faptul că Totul este Realitate Substanţială, aflându-se în toate manifestările şi aparenţele ei exterioare pe care le cunoaştem sub denumirea de Universuri materiale, Fenomene ale Vieţii, Materie, Energie – într-un cuvânt, tot ceea ce este perceput de simţurile noastre materiale, este spirit. Acest spirit nu poate fi explicat şi definit, dar poate fi considerat şi gândit ca un spirit universal, infinit şi viu. El explică Adevărul ca fiind Lumea. Universul nu-i decât o creaţie mentală a TOT-ului. Prin urmare, în acest spirit noi trăim, acţionăm şi suntem noi înşine.

2. LEGEA CORESPONDENŢEI:

Ceea ce este sus este şi ceea ce este jos,

Ceea ce este jos este şi ceea ce este sus.

Această a doua lege explică faptul că există o armonie, un raport constant, o corespondenţă între diferitele planuri de manifestare ale Vieţii şi Fiinţei – respectiv planul material, mental şi spiritual. Aceste planuri sunt asemănătoare, diferenţa între ele fiind doar de grade şi nivel de vibraţii – sunt creaţii ale TOT-ului şi există în spiritul infinit al TOT-ului.

3. LEGEA VIBRAŢIEI:

Nimic nu este în repaus, totul se mişcă, totul vibrează.

Această lege este cea mai importantă pentru cunoaşterea şi înţelegerea fenomenelor mentale şi spirituale. Aceasta explică faptul că mişcarea se manifestă pretutindeni în Univers, că nimic nu este în stare de repaus, că totul se mişcă, totul vibrează. Diferenţele care există între variatele manifestări ale materiei, energiei şi sufletului, se datorează gradului diferit de vibraţie. De la TOT CE ESTE, care este SPIRIT PUR, până la cele mai grobiene forme ale materiei, totul vibrează; cu cât este mai intensă vibraţia, cu atât este mai înaltă poziţia pe scară. Vibraţia Spiritului este atât de intensă şi atât de rapidă, încât, practic, pare în repaus, la fel cum o roată care se învârte cu viteză foarte mare pare oprită. La cealaltă extremitate a scării sunt formele grobiene ale Materiei, ale cărei vibraţii sunt atât de lente încât parcă nici nu ar exista, la fel ca unele sunete de mică frecvenţă pe care urechea umană nu le percepe. Între aceşti doi poli opuşi există o infinitate de grade diferite de vibraţii.

4. LEGEA POLARITĂŢII:

Totul este dublu, orice lucru are doi poli, totul are două extreme, asemănătorul şi neasemănătorul au aceeaşi semnificaţie, polii opuşi au o natură identică însă de grade diferite, extremele se ating, toate adevărurile nu sunt decât semiadevăruri, toate paradoxurile pot fi conciliate.

Această lege arată că în orice lucru sunt doi poli, două aspecte opuse, iar contrariile nu sunt în realitate decât două extreme ale aceluiaşi obiect, între care sunt intercalate grade diferite. Căldura şi frigul, deşi par opuse, în realitate sunt acelaşi lucru, distingându-se doar prin diferenţa de grade. La fel, dragostea şi ura, binele şi răul – depinde doar de voinţa noastră de a le transforma dintr-una în alta.

5. LEGEA RITMULUI:

Totul se scurge înăuntru sau înafară, orice lucru are durata sa, totul evoluează, apoi degenerează, balansul pendulei se manifestă în toate şi măsura oscilaţiei sale la dreapta este asemănătoare cu măsura oscilaţiei sale la stânga, ritmul este constant.

Această lege explică faptul că în orice lucru se manifestă o mişcare măsurată de plecare şi venire, un flux şi un reflux, o balansare înainte şi înapoi, o mişcare asemănătoare unei pendule. Există întotdeauna o acţiune şi o reacţiune, un progres şi un regres, un maxim şi un minim.

6. LEGEA CAUZEI ŞI A EFECTULUI:

Orice cauză are efectul său, orice efect are o cauză, totul se întâmplă conform Legii, hazardul nu este decât un nume dat unei legi necunoscute, sunt numeroase planuri ale cauzalităţii însă nimic nu scapa Legii.

Această lege explică faptul că totul se întâmplă conform Legii, că niciodată nu se întâmplă ceva neprevăzut, accidental, că hazard nu există, deoarece există planuri diferite de Cauză şi Efect, iar planul superior domină întotdeauna planul inferior. Un eveniment este ceea ce survine, se produce, ceea ce se întâmplă ca rezultat sau ca o consecinţă a unui eveniment precedent. Un eveniment creează prin el un alt eveniment, el constituie o verigă în marele lanţ al evenimentelor ordonate, ieşit din energia Creatoare a TOT-ului. Există o continuitate între toate evenimentele precedente, rezultate şi următoare.

7. LEGEA GENULUI:

Este un gen în toate lucrurile, totul are principiile sale, Masculin şi Feminin, genul se manifestă pe toate planurile.

Această lege explică faptul că Genul se manifestă în orice lucru, că principiile Masculin şi Feminin sunt totdeauna prezente şi active în toate fazele unui fenomen, pe oricare plan de viaţă. Cuvântul „gen” derivă dintr-o rădăcină latină care înseamnă „zămislire, procreare, a face să se nască, a produce”. Acest cuvânt are o semnificaţie mai largă şi mai generală decât cuvântul „sex”, care defineşte deosebirile existente între lucrurile vii (masculin şi feminin). Rolul principiului Masculin este de a dirija către principiul Feminin o anumită energie inerentă şi de a pune astfel în mişcare Procesul Creaţiei. Unul sau altul – luate separat ca principii – sunt incapabile să zămislească fără existenţa celuilalt.

Cele şapte Legi sunt destul de greu de înţeles de către toată lumea; sunt legi prin care TOT CE ESTE (DUMNEZEU) conduce întregul univers.

DUMNEZEU este TOTUL, Spiritul Infinit, Absolutul, Invizibilul, Intangibilul. Dumnezeu nu este separat de creaţiile sale. El este înţelepciunea infinită, inteligenţa atotcunoscătoare, esenţa realităţii, şi se manifesta în tot şi în toate. EL este Legea.”

Faptul că în text apare cuvântul „Dumnezeu” nu trebuie văzut ca o implicaţie religioasă. Astrologia nu este o religie şi este folosită de oameni din toate religiile lumii, oameni care nu s-au mulţumit cu preceptele religioase şi au căutat să înţeleagă realitatea în înseşi principiile fundamentale ale lumii.

Dar acum este mai limpede de ce aceia care nu cred în nici un Dumnezeu (fiind atei, materialişti convinşi), care consideră ca tot ce este există doar din jocul întâmplător al unor atomi, nu se pot apropia de astrologie: ei nu au – în mintea lor – baza principială necesară pentru a o putea folosi.

Pe de altă parte, textul acesta dezvăluie baza metafizică a Astrologiei, accesibilă numai celor care reflectează suficient de profund la realitate şi la adevărurile vieţii pentru a pătrunde semnificaţia lor. De aceea, învăţarea Astrologiei nu se poate baza pe simpla însuşire a semnificaţiilor unor elemente astronomice şi a metodelor şi tehnicilor de interpretare, ci este necesară înţelegerea felului cum funcţionează Universul şi cum se reflectă această funcţionare în mişcările astrelor şi în temele astrologice.

Ca subiect de studiu, acest text ar trebui valorificat la maximum de către acela care doreşte să înţeleagă bine Astrologia. Un prim pas poate fi transcrierea lui – pur şi simplu, copierea lui de mână, dar nu mecanică, ci cu atenţie la fiecare cuvânt citit şi scris! Transcrierea este o metodă de învăţare care poate declanşa reflecţii şi intuiţii profunde în cel care o execută. Un alt pas poate consta în stabilirea unei corespondenţe între zilele săptămânii şi fiecare dintre cele 7 Legi Universale, şi astfel în fiecare zi se poate reflecta la Legea respectivă, într-un moment de relaxare sau chiar în scris, într-un jurnal (pentru cei care nu se mulţumesc cu tratarea astrologiei doar ca hobby, ci doresc un studiu sistematic şi profund).

Reclame
Published in: on septembrie 12, 2008 at 2:37 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://informatiiutile.wordpress.com/2008/09/12/legile-universale-principiile-adevarului/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: